Marjolein van der Linden Architect Venlo

Gespecialiseerd in verbouw van woningen en maken van bijgebouwen.
Hebt u wensen of idee├źn voor een uitbreiding of wijziging van uw (nieuwe) woning?
Wilt u alleen een advies, een ontwerp, aanvragen van een vergunning, of juist alles van ontwerp tot realisatie? Het kan allemaal. Een eerste gesprek om de mogelijkheden te bekijken kost u niets.

Bel met uw vragen: 0623 007 787,

of stuur een email naar info@mvdlinden-architect.nl

manier van werken:

kennismaken

De eerste afspraak is om kennis te maken en te kijken wat u wilt. 
Er komt heel wat kijken bij het bouwen of een verbouwing van uw huis. Totaal neemt het maanden in beslag. De architect kan u helpen bij de vele keuzes die gemaakt moeten worden.

Indien de omvang van het werk het vereist, wordt er samengewerkt met collega-architecten of met bijvoorbeeld een interieur- of tuinarchitect.

offerte

Als we besluiten verder te gaan, dan ontvangt u eerst een offerte op basis van de vastgestelde werkzaamheden. Dit kan op uurbasis worden berekend, of een vast bedrag zijn. Als er later nog werkzaamheden bijkomen, wordt ook de offerte aangepast. 
Als er andere adviseurs nodig zijn (bijvoorbeeld voor de constructie of installaties) dan sturen deze een eigen offerte.

planfase en tekeningen

Er wordt een plan gemaakt op basis van uw programma van eisen en wensen. Eerst een voorlopig ontwerp om te bespreken. Daarna een definitief ontwerp waarin alles wordt vastgelegd.
Er wordt overlegt met andere partijen die nodig zijn, bijvoorbeeld met de Gemeente, of over de constructie of installaties.
Om te kunnen bouwen worden tekeningen gemaakt met een bijbehorend bestek waarin alles wordt omschreven en vastgelegd.

bouwvergunning

Als het nodig is om een bouwvergunning aan te vragen, 
kan de architect dat geheel voor u verzorgen, of alleen de benodigde stukken aanleveren.

aanbesteding

Met de tekeningen en het bestek kan de architect een prijs opvragen bij een aantal aannemers, de offertes beoordelen en in overleg met u een aannemer kiezen. 
Met deze aannemer wordt dan een definitieve prijs afgesproken, een contract getekend, een planning gemaakt en een start- en einddatum vastgesteld. 

bouwfase

Tijdens de bouw wordt gecontroleerd of de aannemer bouwt volgens tekeningen en bestek, problemen worden besproken en opgelost. De architect vertegenwoordigt u en adviseert, en kan indien gewenst, namens u de hele bouw regelen.
Als de bouw klaar is wordt het proces afgesloten met een oplevering, waarna de aannemer nog enkele weken krijgt om de laatste punten in orde te maken.