Marjolein van der Linden Architect Venlo

Dit bedrijf is beëindigd per 1 januari 2023

woningverbouw Appeldijk Gorinchem

terug naar verbouw projecten >


binnenplaats

-

De bestaande woning is opgedeeld in een voor- en achterhuis, verbonden door een lange gang en gescheiden door de binnenplaats.

De wens was een ouderslaapkamer op de verdieping van het achterhuis, met een verbinding naar de bestaande slaapkamers van de kinderen in het voorhuis.

De keuken is naar de binnenplaats opengebroken, zodat een ruime eetkeuken ontstaan is, overdekt door een glaskap. De gevel van het achterhuis is intact gelaten.

Het voorste deel van de brandgang is gebruikt om berging, toilet en garderobe in onder te brengen. Het achterste deel verbindt de keuken met de tuin.

achterhuis

-

De kap van het achterhuis is opgetild en geïsoleerd, zodat er een volwaardige slaapverdieping gemaakt kon worden, bestaand uit een slaapkamer met douche en toilet, berging en balkon.

verbinding

-

In het verlengde van de glaskap boven de oude binnenplaats is een verbinding gemaakt tussen het voor- en achterhuis. Deze wordt gebruikt als werkkamer. Via het raam is er zicht op de nieuwe eetkeuken eronder. De verbinding loopt door tot voorbij de voorgevel van het achterhuis en heeft een raam boven de voormalige brandgang. Om in de ouderslaapkamer te komen loop je om deze voorgevel heen.