Marjolein van der Linden Architect Venlo

Gespecialiseerd in verbouw van woningen en maken van bijgebouwen.
Hebt u wensen of idee├źn voor een uitbreiding of wijziging van uw (nieuwe) woning?
Wilt u alleen een advies, een ontwerp, aanvragen van een vergunning, of juist alles van ontwerp tot realisatie? Het kan allemaal. Een eerste gesprek om de mogelijkheden te bekijken kost u niets.

Bel met uw vragen: 0623 007 787,

of stuur een email naar info@mvdlinden-architect.nl

overkapping Oscar Leeuwlaan Venlo

terug naar nieuwbouw projecten


bestaand terras


-

De wens was een overkapping die een beschutte plek in de tuin zou geven, maar niet het hele terras in de schaduw zou leggen.
Het bestaande terras ligt in de breedte van de tuin en wordt aan de linkerzijde begrensd door een heg. Voor het terras (aan de noordzijde) staat een boom.

overkapping

-

Over het hele terras is een overkapping geplaatst, die slechts voor de helft is voorzien van een dak. Hierdoor blijft het terras een geheel, en is het toch mogelijk om in de zon te zitten.

materialen

-

De materialen die gekozen zijn voor de overkapping zijn ook gebruikt bij het huis. De overkapping is samengesteld uit verzinkt stalen kolommen en liggers. 
Eén zijde is voorzien van brede houten (vlonder)planken die de lage avondzon tegenhouden en het terras wat privacy geven ten opzichte van de buren.
Het dak is van aluminium golfplaten die een hele flauwe helling hebben waardoor ze niet onder of boven de constructie uitsteken. De goot ligt in de middelste ligger, met de afvoer in een van de kolommen.