Marjolein van der Linden Architect Venlo

Gespecialiseerd in verbouw van woningen en maken van bijgebouwen.
Hebt u wensen of idee├źn voor een uitbreiding of wijziging van uw (nieuwe) woning?
Wilt u alleen een advies, een ontwerp, aanvragen van een vergunning, of juist alles van ontwerp tot realisatie? Het kan allemaal. Een eerste gesprek om de mogelijkheden te bekijken kost u niets.

Bel met uw vragen: 0623 007 787,

of stuur een email naar info@mvdlinden-architect.nl

modernisering trap Oscar Leeuwlaan Venlo

terug naar verbouw projecten


bestaande trap

 

-

De wens was het trappenhuis te moderniseren, omdat de vele spijlen en de houtkleur van de trappen als storend werden ervaren. Omdat zowel de spijlenhekken, als de boven- en onderkant van de trap de dezelfde kleur hadden leek de trap zeer massief.

De leuning met spijlen langs de trap naar de bovenverdieping zijn vervangen door een dichte balustrade in een vrolijke kleur en het hek met spijlen langs de onderste trap is vervangen door een glazen wand in het vlak van de trap.

nieuwe situatie

 

-

De trap zelf is in de houtkleur gelaten, zodat de warme kleur van het hout nog aanwezig is en versterkt wordt door het contrast met de blauwe balustrade. De schuine lijn van de leuning komt nu goed tot zijn recht.

onderzijde trap

 

-

De onderzijde van de bovenste trap is vlak gemaakt en wit gestuct. De glazen wand zorgt dat het trapgat afgesloten is zonder dat het licht en het gevoel van ruimte belemmerd worden.

De hele trap is rustig en licht geworden.