Marjolein van der Linden Architect Venlo

Gespecialiseerd in verbouw van woningen en maken van bijgebouwen.
Hebt u wensen of idee├źn voor een uitbreiding of wijziging van uw (nieuwe) woning?
Wilt u alleen een advies, een ontwerp, aanvragen van een vergunning, of juist alles van ontwerp tot realisatie? Het kan allemaal. Een eerste gesprek om de mogelijkheden te bekijken kost u niets.

Bel met uw vragen: 0623 007 787,

of stuur een email naar info@mvdlinden-architect.nl

woninguitbreiding Herderstasje Venlo

terug naar verbouw projecten


uitbouw

-

Naast de bestaande woning ligt de garage, die doorloopt tot aan de tuin

Binnen de woning was er behoefte aan een af te sluiten plek, waar de kinderen konden spelen of waar men zich terug kon trekken van de rest van het gezin. De voorkeur was een ligging aan de tuin. 

Er is een nieuwe tuinkamer gemaakt, achter de bestaande garage. Deze plek is gekozen, omdat die altijd rommelig was door de achterdeur van de garage.

keuken

-

Door de kamer aan deze kant van de keuken te leggen, ontstaat er vanzelf een verdeling tussen de woonkamer en de tuinkamer, met de keuken centraal

In het achterste deel van de garage is ruimte gemaakt waardoor de kamer op een natuurlijke manier vanuit de keuken bereikbaar is geworden.

tuinkamer

-

Gekozen is om de ramen die in de voorgevel van de woning gebruikt  zijn, ook te gebruiken bij deze tuinkamer. De ramen zijn hoog en smal en lopen door tot op de vloer. Ze geven veel zicht op de tuin, zonder dat er teveel zon en warmte binnenkomt.

Aan de terraszijde zijn dubbele openslaande deuren gemaakt, zodat de kamer 's zomers bij het terras getrokken kan worden.