Marjolein van der Linden Architect Venlo

Gespecialiseerd in verbouw van woningen en maken van bijgebouwen.
Hebt u wensen of idee├źn voor een uitbreiding of wijziging van uw (nieuwe) woning?
Wilt u alleen een advies, een ontwerp, aanvragen van een vergunning, of juist alles van ontwerp tot realisatie? Het kan allemaal. Een eerste gesprek om de mogelijkheden te bekijken kost u niets.

Bel met uw vragen: 0623 007 787,

of stuur een email naar info@mvdlinden-architect.nl

tuinhuis Hinsbeckerweg Venlo

terug naar nieuwbouw projecten >


tuinhuis

-

Bij het bestaande woonhuis was behoefte aan een berging voor het tuingereedschap en de fietsen, en een werkbank om aan te klussen. Daarnaast kweekt de opdrachtgever planten en wilde daarvoor een kasachtige plek waar planten achter glas konden groeien en overwinteren. 

Het tuinhuis is in een hoek van het kavel geplaatst, tegen een zwarte wand (van dezelfde steen als het woonhuis) die de tuin scheidt van de buren. Er is gekozen voor een tuinhuis met houten gevels aan de tuinzijde. Het Red Cedar zal in de loop van de jaren vergrijzen. 

entree

-

De entree van het tuinhuis is in het midden geplaatst, zodat er direct een scheiding is tussen de plantenkas (links) en de berging (rechts).
De entree ligt verdiept in de gevel, in het verlengde van de pergola die het terras verbindt met het tuinhuis. 
De pergola en de schuine lijnen in de gevels zijn een verwijzing naar de woning waarbij het tuinhuis staat.

terras

-

Het terras ligt verdiept ten opzichte van de tuin met eroverheen een hoge pergola. 
Het pad naar de entree loopt tussen het tuinhuis en het terras in.