Marjolein van der Linden Architect Venlo

Dit bedrijf is beëindigd per 1 januari 2023

woninguitbreiding Boterbloem Venlo

terug naar verbouw projecten


achtergevel


-

De bestaande woning had naast de woning een garage.

De wens was de woonkamer te verlengen en een werkkamer met toilet te maken achter de garage. Deze werkkamer moest bereikbaar zijn via een aparte ingang.

Hiertoe is achter de bestaande garagegevel de werkkamer aangebouwd. Deze werkkamer is toegankelijk vanaf de voorzijde van de woning via een gang langs de berging/bijkeuken in de voormalige garage. Ook vanuit de woonkamer is er een toegang in het nieuwe gedeelte.

woonkamer

-

De woonkamer is vergroot door de achterpui een paar meter naar achteren te plaatsen. De oorspronkelijke pui is hiervoor hergebruikt.

De garage is in tweeën opgedeeld. Een deel is bijkeuken/berging geworden en een deel is gebruikt voor de toegang naar de werkkamer. De bijkeuken/berging is zowel vanaf de voorgevel als vanuit de keuken bereikbaar. Zo kan deze ruimte gebruikt worden voor het stallen van de fietsen, maar ook voor de wasmachine, droger en koelkast/vriezer.

licht

-

Om genoeg licht in de woonkamer te houden is er in het dak van de uitbreiding een lichtstraat gemaakt tegen de bestaande achtergevel. Deze lichtstraat heeft de breedte van de pui.

In de berging/bijkeuken, de gang en de nieuwe werkkamer zijn lichtkoepels geplaatst.